Nova Scotia Duck Tooling Retriever

Pozdravljeni!

Ljubezen do živali me  spremlja že od malih nog, vendar pa sem svojega psa dobila šele pri 13-tih,  po daljšem prepričevanju staršev.  Mama je hotela kakšnega manjšega psa, še najraje do 35 cm plečne višine, a že takrat so  tekla pogajanja o  večjem psu. Od nekdaj so mi bili namreč všeč prinašalci, a kaj ko so vsi tako veliki!!!

Tako sem pred približno 10 leti na internetu slučajno zasledila pasmo Nova scotia duck tolling retriever. Za njo sem navdušila celo mamo, čeprav  me je še vedno poskušala prepričati v kaj manjšega.... Ko bi vsaj vedela kaj jo čaka ;).   Za  rojstni dan je namreč k  hiši   nepričakovano  prišel mešanček Tim. Dobila sem ga od tete, ki je vedela, da si že dalj časa želim prinašalca. 

In  tako smo mejo 35 cm  raztegnili na 60 cm, kajti mala kepica nas je vse očarala že v prvem trenutku.

A želja in navdušenost nad tollerjem sta vseeno ostali in  pred 2 letoma je k hiši prišla še Gaya. Tako kot Tim je tudi ona  vedno pripravljena na delo; najraje prinaša  iz vode, obema pa je v veliko veselje tudi preskakovanje ovir, izvajanje trikcov, norenje po snegu, rolanje... Da se le kaj dogaja!

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola